Pagina's

woensdag 1 oktober 2014

LIFESTYLE / TIP / Bereid je voor op de herfst!

 
De blaadjes aan de bomen verliezen hun groene kleur, de dagen worden weer wat frisser en donkerder, het regent steeds vaker en je wordt bijna van je fiets geblazen!
Ja hoor, het wordt weer herfst!
 
En we zijn weer snel in de verleiding gebracht om te hervallen in slechte gewoontes.
Je haalt makkelijker excuses boven om niet te moeten gaan sporten en ook de maaltijden worden uitgebreider en vetter.
 
  Maar -no worries!-om je goed voor te bereiden is Heart&Sole er!
 Met deze tips kom je -energiek en goedgehumeurd- de herfst door.
Neem alvast een tasje koffie of thee en lees gezellig mee!
 

 
Motivatie
 
Eens de zomer voorbij is, worden ook de topjes en leuke zomerjurkjes terug opgeborgen, dus waarom nog op je lijn letten als je het toch terug moet opbergen in dikke truien en lange broeken?
Maar ook winterkledij kan je figuur accentueren.
 Denk hier zeker aan vooraleer je je laat verleiden door dat stukje taart!
Ondanks dat het verleidelijk is om de hele avond in de zetel te liggen, is het ook belangrijk om voldoende buiten te komen en te bewegen. Door iedere dag een halfuurtje te bewegen stimuleer je je bloedsomloop, wat een positief effect heeft op je weerstand. Geen paniek, je hoeft geen halfuur intensief te sporten. Vaker de trap nemen, de auto wat verder parkeren en een wandeling in het bos zijn ook effectief. In de herfst en winter heb je misschien de neiging om een fitness abonnement te nemen, maar eigenlijk is bewegen in de buitenlucht beter omdat het zonlicht de aanmaak van vitamine D stimuleert. Deze vitamine is ontzettend belangrijk voor je weerstand en het zorgt er ook voor dat je je goed in je vel voelt!
 

Tijd
 
Doordat het sneller donker wordt, lijkt het wel alsof je minder tijd hebt. De herfst is dan ook bij velen het moment waar de goede gewoonte van ’s avonds nog een uurtje of twee te gaan sporten, terug wordt opgeborgen. Maar je hebt nog andere opties. Als je je niet veilig voelt in het donker buiten om te gaan joggen, fietsen of wandelen, dan zijn er tal van indoor activiteiten waarmee je kunt beginnen. Haal je home trainer of step terug vanonder het stof en koop jezelf een leuke fitnessDVD.
Bewegen heeft bovendien nog eens een positieve invloed op je humeur.

 
 
De donkere dagen hebben een invloed op je humeur…
 
… en je lichaam schreeuwt gewoon naar energierijk voedsel.
Wanneer de herfst begint, maken lichte slaatjes en gegrilde vetarme gerechten plaats voor stevige ovenschotels en hutsepotten. Want bij gezellige avondjes thuis hoort natuurlijk ook lekker eten. Maar weet dat ook hier lichtere varianten in bestaan. Zoek eens tussen talrijke gezonde recepten. Af en toe zondigen mag, maar maak er geen gewoonte van. Het is belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Vooral voeding met een hoog gehalte aan vitamine is aangeraden. Dat is erg belangrijk voor je weerstand en zo word je minder snel ziek. Vitamine C vind je o.a. terug in kiwi, citrusvruchten, (rode) paprika, brocolli en witloof. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken. -I know-, bij koude temperaturen is het verleidelijk om je dagen door te komen met warme chocolademelk, maar zorg toch dat je elke dag minstens 1,5 liter water binnen hebt!
En denk ook maar alvast om je ook voor te bereiden voor de dag wanneer je opstaat maak eens lekkere chocolademelk klaar, warme melk, een koffie of een lekker theetje. Ook kan je havermoutpap klaarmaken lekker warm en gezond! Als je weinig tijd hebt maak je ze snel klaar in de magnetron. Op het internet kan je allerlei recepten vinden!



 
Maak je huis en je dressing herfstproof!
 
Wanneer je aan het najaar denkt, dan denk je waarschijnlijk ook aan de gezelligheid in huis. Geurkaarsen aan (vooral sandelhout en vanille zijn heel aangename geuren in de herfst!), pyjama aan en lekker genieten van je favoriete serie, heerlijk!
 Uiteraard hoef je niet elke avond thuis door te brengen. In het najaar is er buitenshuis genoeg te doen: cinema, concerten, toneelvoorstellingen… Of ga eens gezellig op restaurant!Haal je truien, Gillets, en je warme jassen ook weer boven. Sjaals zijn ook zeker van belang , handschoenen en vergeet zeker je voeten niet! Kousen zijn essentieel om door het koude weer te gaan.Wat ik zelf graag aan doe tijdens deze maanden is een tof herfst-winterkleedje met goede dikke warme panty’s en boots. Eventueel ook beenverwarmers tijdens de sterke koude winters.
 
 
 
En nu tijd voor je beauty moment!
 
Ben jij ook een -beauty-freak-?
Of gewoon iemand die gehecht is aan zijn huid en uiterlijk?
Weet je niet wat of waar je moet beginnen tijdens deze herfst-winter maanden?
Door gezond te eten en voldoende water te drinken verzorg je je lichaam vanbinnen, maar uiteraard is het ook van belang om je huid langs de buitenkant goed te verzorgen. Het maakt niet uit of je door de koude wind loopt of dat je binnen zit bij de verwarming, je huid zal er altijd onder lijden. Geef je droge huid daarom een oppepper met een vochtinbrengende crème, smeer je handen in met een lekker vettige handcrème en smeer je lippen in met een voedende lippenbalsem. Je lichaam wrijf je het beste in met een dikke body butter die je huid goed hydrateert en zacht maakt.
Je leest het al: vanaf nu heb je een prima excuus om wat langer in de badkamer te zitten.
 
Dus ook je lippen zijn kwetsbaar tijdens deze natte koude maanden, breng dus zeker wat cacaoboter aan of vaseline. Hier heb ik een klein receptje met vaseline die je kunt gebruiken als lipgloss.
 
Wat heb je nodig?
 
Vaseline
Fruit concentraat
Oogschaduw naar kleur
 
Hoe begin je eraan?
 
Voeg wat oogschaduw bij de vaseline toe en meng goed. Daarna voeg je enkele druppels fruit concentraat toe. Leg het vervolgens 20 à 30min in je diepvries. En zo verkrijg je jouw eigen gemaakte lipgloss extra sterk voor de herfst en winter maanden. Je kiest zelf de kleur en smaak dit is zojuist het plezante er aan.
 
 
 
Hebben jullie nog leuke tips?
 
Liefs,Nele
xoxo
Follow on Bloglovin

2 opmerkingen:

  1. Goede tips! Persoonlijk ben ik helemaal dol op de herfst, dit is echt mijn favoriete seizoen. Ook al is de herfst al offiëel begonnen, toch doet het weer me nog steeds denken aan de zomer. Stiekem zou ik het eigenlijk niet zo erg vinden al het ietsje kouder wordt, een beetje sweather weather ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! ja idd het is eigenlijk wel een gezellige periode he :) xoxo Nele

    BeantwoordenVerwijderen