Pagina's

maandag 30 december 2013

Smokey Eyes!

Waarom?
Een klassieker onder de make-up looks zijn de smokey eyes. Makkelijk aan te brengen, met enkele eenvoudige stappen creëer je een très chic maar tegelijk ook edgy look. Perfect voor een avondje uit op oudejaarsavond!
Voor wie?
Elke vrouw die van make-up houdt!
Wat doet het?
Een smokey eye-look zet de ogen in de spotlight voor een onweerstaanbare blik.
Hoe doe je het?
Stap 1: Breng een goede basis aan zodat de make-up niet in de plooien van je oogleden gaat zitten. Je kan hiervoor ofwel een speciale oogmake-up basis aanbrengen of gewoon een laagje foundation.
Stap 2: Breng hierna eyeliner aan. Je kan hiervoor zwart, grijs of bruin gebruiken , dit zijn de meest voorkomende kleuren voor smokey eyes. Maar natuurlijk kan je ook roze, paars, zilver of…gebruiken voor een zachter effect. Je mag de eyeliner royaal aanbrengen en het geeft niet als deze niet netjes is aangebracht. Later ga je deze eyeliner toch mengen met je oogschaduw.

Stap 3: Je hebt drie tinten oogschaduw nodig: donker , medium en licht . Zorg ervoor dat de oogschaduw in dezelfde tinten zijn als de eyeliner. Ook een oogschaduwborsteltje is van groot belang voor een mooi resultaat.

Stap 4: Breng de lichtste kleur aan langs de wenkbrauwen tot aan de wenkbrauwboog. Je kan de lichte oogschaduw ook aanbrengen op het bewegende ooglid voor een zachter resultaat.
Stap 5: De medium kleur breng je aan vanaf de wimperlijn ( vanaf de eyeliner) tot de arcadeboog ( dit is het plooitje in je oog). Meng de oogschaduw goed en laat de kleuren mooi samenvloeien tot één geheel.
Stap 6: Breng nu de donkere kleur aan op je ogen. Wees voorzichtig want dit is de gevaarlijkste kleur en kan je ogen als snel veel te donker maken. Ga met je penseel onder en net boven de aracadeboog van je oog en breng voorzichtig de oogschaduw aan.
Stap 7: Gebruik nu een ander zacht kwastje om de kleuren te smudgen en mooi in elkaar over te laten lopen. Meng van onderen naar boven tot je een smokey effect bekomt.
Stap 8: Trek met een fijne penseeltje ook een lijntje aan de onderkant van je oog op je wimperrand. Vervaag dit lijntje met een wattenstaafje voor een smokey effect.
Stap 9: Krul de wimpers en breng royaal mascara aan. Check nog eventjes of beide ogen hetzelfde zijn en alles netjes is afgewerkt.
Tips & tricks:
Wil je graag iets speciaal met oudejaarsavond? Dan kan je gouden oogschaduw gebruiken of gouden glitters voor een feestelijke look samen met valse wimpers.

Succes!

Nele
XoXo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten