Ik anders wel er stond een leuke verassing voor me klaar deze morgen, Yumm :)
Bij
Sinterklaas hoort natuurlijk ook veel lekkers daarom heb ik een leuke DIY voor
jullie..
Speculaas :
Ingrediënten :
1 ei
400 gr
bruine suiker
175 gr
boter
675 gr
zelfrijzende bloem
½
theelepel kaneel
½
theelepel speculaaskruid
125 ml
water
Meng alle
ingrediënten samen in de keukenrobot met de menghaak. Kneed het deeg daarna met
de handen tot een bal en wikkel het in plastic folie. Laat het een nacht rusten
in de koelkast.
Bestrooi
de dag erna je snijplank met bloem (zodat het deeg niet blijft plakken) en rol
het deeg uit tot een dikte van 3 mm.
Steek met
een vormpje koekjes uit het deeg en leg die op een silicone matje of op een
boterpapiertje.
Bak de
koekjes 10-12 minuten op 180°C.
Voor
degene die niet weten van ophouden heb ik nog een leuk receptje..!
Marsepein :
Ingrediënten :
200 gr
zuiver amandelpoeder
150 gr
bloemsuiker
1 eiwit
Bereiding :
Doe de
amandelpoeder en de bloemsuiker samen in een kom en roer al eens door.
Doe er het
eiwit bij. Het geheel goed met de handen kneden tot een bol.
De
marsepein 2 uur in de koelkast laten rusten, ingepakt in plasticfolie.
Maak
figuurtjes naar keuze.
Enjoy en smakkelijk !
xoxo
It's so goog!
BeantwoordenVerwijderenAlessia
THECHILICOOL
FACEBOOK
Kiss