Pagina's

vrijdag 6 december 2013

DIY : Sinterklaas Speculaas

Zijn jullie ook braaf geweest ? 
Ik anders wel er stond een leuke verassing voor me klaar deze morgen, Yumm :)


 

 
Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook veel lekkers daarom heb ik een leuke DIY voor jullie..



 
 

Speculaas :
 
Ingrediënten :

1 ei

400 gr bruine suiker

175 gr boter

675 gr zelfrijzende bloem

½ theelepel kaneel

½ theelepel speculaaskruid

125 ml water

 Bereiding :

Meng alle ingrediënten samen in de keukenrobot met de menghaak. Kneed het deeg daarna met de handen tot een bal en wikkel het in plastic folie. Laat het een nacht rusten in de koelkast.

Bestrooi de dag erna je snijplank met bloem (zodat het deeg niet blijft plakken) en rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.

Steek met een vormpje koekjes uit het deeg en leg die op een silicone matje of op een boterpapiertje.

Bak de koekjes 10-12 minuten op 180°C.

Voor degene die niet weten van ophouden heb ik nog een leuk receptje..!
 
Marsepein :
 
Ingrediënten :

200 gr zuiver amandelpoeder

150 gr bloemsuiker

1 eiwit

Bereiding :

Doe de amandelpoeder en de bloemsuiker samen in een kom en roer al eens door.

Doe er het eiwit bij. Het geheel goed met de handen kneden tot een bol.

De marsepein 2 uur in de koelkast laten rusten, ingepakt in plasticfolie.

Maak figuurtjes naar keuze.
 
Enjoy en smakkelijk !
xoxo

 


 

1 opmerking: