Pagina's

woensdag 27 januari 2016

BEAUTY / NEW IN / REVIEW / BRAUN Silk-épil 9 Wet & Dry

 
 


De beentjes, iets waar we toch heel wat minder aandacht aan besteden tijdens de winter! We zouden er allemaal wat meer zorg voor moeten dragen, maar ze zitten uiteindelijk ongeveer een half jaar weggestoken achter een jeans of een maillot.

Maar permanent gladde benen, wie wil dat nou niet?
Als je geen zin of tijd hebt om elke 3 dagen je benen te scheren is een epileerapparaat misschien iets voor jou.
Omdat de haartjes dan met wortel en al uit je huid worden getrokken, heb je bovendien nooit last van stoppels. De haartjes groeien namelijk vanuit de wortel pas na een paar weken opnieuw terug, waarna ze bovendien heel zacht zijn.

Epileren, dat klinkt allemaal heel pijnlijk.
Maar ik moet zeggen, eigenlijk valt dat goed mee.
In het begin is het allemaal wel wat pijnlijk, maar ik zweer je, wanneer je even bezig bent ebt de pijn weg. Als resultaat heb je geen babyglad huidje zoals bij het scheren, maar je moet wel maar 1 keer per week een onderhoudsbeurt doen. Logisch, de cyclus van een haartje is niet overal hetzelfde.
 
Ik moet zeggen dat ik heel tevreden was met het resultaat van deze epilator!
 
De nieuwste Silk-Épil 9 ziet er zeer herkenbaar uit, maar er zijn toch enkele verschillen te merken. De kop is microgrip-technologie en een 40% grotere epileerkop. 
 Microgrip-technologie = nieuwe pincetten die de haartjes nog beter moeten grijpen. Beter grijpen, grotere scheerkop = minder tijd. En ook een beetje minder pijn.
 Al valt die breedte goed mee, want ik merk dat de kop ten alle tijde nog in contact blijft met mijn huid. De beweeglijkheid helpt daartoe ook wel, want de flexibele kop draait zo'n 30° naar voor en naar achter en volgt daarmee de welvingen van mijn benen vlotjes op.


 
 De pincetten van de Silk-Épil 9 zijn groter, langer en anders gevormd dan voorheen.
Alweer: dit moet ervoor zorgen dat de haartjes beter gegrepen worden en je dus sneller klaar bent. Aan weerskanten van de epilatorkop zitten ook hele dunne massagerollers die over je huid glijden en zorgen voor micropulsaties, zodat de pijnimpulsen zoveel als mogelijk geneutraliseerd worden. Persoonlijk vind ik het pijngehalte van een epilator zeer goed meevallen. Hoe meer je het doet, hoe meer je eraan went, dus het kan ook helpen om even door te bijten. Op termijn zijn de haartjes ook minder aanwezig en dan is het vaak een kwestie van enkele minuutjes bijwerken.
 
Qua gebruiksgemak vind ik de Silk-Épil ook perfect omdat je hem vooraf kan opladen en dan snoerloos kan gebruiken, zowel droog als onder de douche of in bad (de Wet&Dry technologie). En als je zelf niet alle haartjes mee hebt, licht het smartlight nog een beetje bij om die hele fijne of vergeten haartjes te spotten. Een opgeladen Silk-Épil gaat ook erg lang mee, ik moet slechts een paar keer per jaar herladen.

Wanneer je de epilator voor de eerste keer gebruikt, moet je hem even in het stopcontact steken. Ik laat hem meestal volledig opladen, en kies er dan voor om hem gewoon draadloos te gebruiken, dat kan gedurende 40 minuten, daarna moet je hem weer opladen. Veertig minuten vind ik best een goede periode, ik doe er toch wat minder lang over om mijn beide benen te epileren, dus dat is helemaal goed!
Bij de epilator krijg je nog enkele spullen meegeleverd: het scheerhoofd, het tondeuseopzetstuk, het hoogfrequentie massageopzetstuk en het huidcontactopzetstuk. Ook zit er een etui bij om alles mooi op te bergen en de attributen bij elkaar te houden.
Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe epilator, kan ik de Braun Silk-Épil 9 zeker aanraden!

Nadelen?
 
 
- Is de prijs, uiteraard. Het is een duur apparaat, maar de moeite waard als je het kunt veroorloven. De prijs (vanaf €144,90) blijft een uitgave, ook al krijg je er eigenlijk twee apparaten voor. Je moet het zien als een investering: je hoeft namelijk niet meer elke drie weken een nieuw scheermesje te kopen. Wel even sparen dus!
 
- Persoonlijk vind ik dat de Silk-épil best veel lawaai maakt. Je kunt het vergelijken met een staafmixer. Misschien iets om in een toekomstige nieuwe versie iets aan te doen?


 
De nieuwe Braun Silk-Épil 9 is te krijgen in tien verschillende varianten en prijsklassen en het verschil zit hem in de accessoires. Mijn toestel is de 9-541 voor lichaam en benen en die had vier extra's: een scheerkop, een tondeusekapje, het massageopzetstuk voor op de epilatorkop en een huidcontactopzetstuk voor wie liever niet met de massagerollers werkt.

Braun Silk-Épil 9 epilator - tussen € 129,99 en € 199,99
De Braun Silk-Épil 9-541 met vier extra's kost € 144,99
 
Liefs,Nele
xoxo
 
Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten