Pagina's

woensdag 8 januari 2014

Fashion Lente/zomer 2014 : Modetrends en kleuren


1. De jaren 90 zijn helemaal terug

De jaren 90 zijn al een tijdje helemaal ‘in’. Het begon in de muziekscène, maar ook de modewereld blijft niet achterop. Voor deze lente en zomer zien we heel wat elementen die verwijzen naar de feestelijke jaren 90. Zo zagen we bij Balmain denim met metallics. Bovendien zijn ‘cropped tops’ al een tijdje erg in.


Chanel 2014




 Balmain 2014

2. Pastelkleurtjes

In 2013 braken pastelkleuren helemaal door en 2014 bouwt verder op dit succesverhaal. Zo blijven deze kleuren een hoge plaats innemen in het modebeeld. Onder meer Balmain en Chanel gebruikten pastelkleuren voor deze lente en zomer 2014.
De zoete pastelkleuren zijn al enkele jaren onmisbaar tijdens de lente- en zomermaanden. Ook dit voorjaar zal dit een must zijn voor in je kledingkast! Vooral de roze blushtint maakt een echte doorbraak. Tory Burch, Isabel Marant, Jill Sander en Giorgio Armani showden op de catwalk al verschillende ontwerpen in deze trendkleur. Deze supervrouwelijke kleur is perfect te combineren met andere pasteltinten. We zien zowel blushroze pakken als chique jurken, maar ook wat sportievere outfits in zachte kleurencombinaties.

Balmain 2014


Burberry 2014


Balmain 2014

3. Doorzichtige blouses

In 2014 mag je wat meer laten zien. Zo worden doorzichtige blouses een echte trend. Ze geven vrij snel een likje glamour aan je outfit. Zo kan je een jeans meteen wat meer ‘glamour’ geven door er een chique, doorzichtige blouse op te dragen. Vergeet er wel geen topje onder te dragen, anders wordt het misschien net iets té bloot.



Burberry 2014


Balmain 2014
4. Kleur

We hadden het al over pastelkleurtjes, maar ook andere, felle kleuren worden in 2014 een must. Het meest duidelijke voorbeeld zagen we tijdens de show van Chanel. De jurken en andere kledingstukken die op de catwalk voorbij kwamen, hadden allemaal een fel en fris kleurtje.



Chanel 2014


 Versace 2014

5. Goud/metallics

Metallics waren in 2013 al een grote hit, maar de nadruk verschuift in 2014 vooral naar goud. Onder meer Lanvin en Haider Ackermann toonden hoe je wat extra bling in je outfit kan verwerken.




Lanvin 2014




Lanvin 2014


Lanvin 2014



6.The Fantastic Flower

Hoewel het nog hartje winter is, worden we er heel blij van dat de lente af en toe om de hoek komt kijken. Designers, Alberta Ferretti, Emporio Armani, Dries van Noten, zetten graag de bloemetjes buiten en lieten dit zien in hun lentecollecties! Deze fleurige bloemenprints zullen terug te zien zijn in onze jasjes ,accessoires en jurken. Deze print is perfect te combineren met een goed basic item, om zo toch een subtiele romantische uitstraling te creëren. De voorjaarscollectie van Darling beschikt over een paar bijzondere fashionable fantastic floral jurken.


Alberta Ferretti 2014

Alberta Ferretti 2014

7. Welke kleuren?

In 2013 was het de kleur smaragdgroen die helemaal trendy was. Niet alleen smaragdgroen werd veel gezien, maar diverse varianten van de kleur groen kwamen terug in het modebeeld.

In 2014 wordt orchidee dé kleur. In 2014 zal vooral paars-roze overheersen in het modebeeld. De kleur staat voor creativiteit die door steeds meer mensen ontdekt wordt.
Radiant orchid (magenta): paarse en roze tinten

De kleur van 2014 zal paars-roze zijn zoals orchideeën eruit kunnen zien. Dat betekend dat alles wat roze en paars is helemaal trendy zal zijn en deze kleuren het modebeeld zullen beheersen. Voorlopig wordt de trend gecombineerd met zachte pasteltinten die mooi combineren met radiant orchid.
Veel designers beginnen al in te spelen en komen met roze trouwjurken (Vera Wang) op de markt, maar ook op de catwalk begint de modekleur van 2014 zich te manifesteren.


Betekenis van de kleur paars

In vroegere tijden mochten alleen hooggeplaatste mensen de kleur paars dragen..
*Vrouwelijkheid (hiervoor wordt de combinatie paars-roze aangehouden!)
*Passie
*Inventiviteit (creativiteit)

*Inspiratie
*Originaliteit

*Spiritualiteit

Burberry 2014


Burberry 2014




Versace 2014


Betekenis van de kleur roze

Roze symboliseert niet alleen vrouwelijkheid en wordt gebruikt om aan te geven dat er een dochter geboren is, maar heeft nog veel meer betekenissen:

*Vrouwelijkheid
*Schoonheid

*Vrede

*Liefde
*Humor

*Vriendschap
*Trouw



Burberry 2014




Balmain 2014




Balmain 2014


Wat vinden jullie van deze collecties?

Ik ben helemaal fan van de collectie van Balmain en Versace.


6 opmerkingen:

  1. Er zitten mooie dingen tussen. Van doorzichtige bloesjes hou ik wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thx voor de comment! Ik vind die ook wel leuk en fijn dragen in de zomer, lekker fris! xoxo Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thankyou Nele for stopping by my blog and for your lovely comment!! I'm following you now on bloglovin, and google!! Hope you will follow me back soon!! :)

    Keep in touch
    Charu

    http://www.myglossyaffair.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thanks for following me! I will follow you back :) Love Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fantastic collections, I really like Burberry's most!

    Mafalda ❤
    www.mafaldadotzero.blogspot.fr

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yes Burberry has beautiful colours in this collection! XoXo Nele

      Verwijderen